trusk-mis-k-1

Дві крупинки солі на горнятко кави дають їй кращий аромат і дещо незвичний смак. А присутність кількох «козирних» на сесії Трускавецької міської ради перетворює нудні зазвичай засідання у щось цікаве та непередбачуване. Таке цікаве й непередбачуване мало місце і сьогодні, 26 травня, на другому пленарному засіданні XII сесії.

Після традиційних на початку сесії запитів сесія мала б перейти до чергового питання порядку денного. Втім, раптом (чи не раптом?) один з депутатів вносить пропозицію внести в порядок денний ще одне питання. Мова йде про спорудження багатоквартирного багатоповерхового будинку на вулиці Бориславській. Це питання вже якось розглядалося на сесії і міський голова наклав на нього вето, оскільки мешканці сусідніх будинків категорично виступають проти «висотки», яку планував спорудити тут підприємець К. Тож і тепер мер висловив здивування щодо наполягання розглядати саме це питання.

Голосів не вистачило і … розпочався цирк. Цирк з лозунгами від вихованців боксерського клубу, цирк з втручанням у роботу сесії Лесі Дідик та її поплічників, цирк з матюками у публічному просторі від підприємця, який не зміг отримати відразу те, що хотів. «Зас.анці, б..дь» – почули депутати на свою адресу. Почули і не відреагували.

Міліція на початку скандалу чомусь не спрацювала належним чином і присутнім в залі доводилося спостерігати це дивне і кимось зрежисероване шоу паплюження міського голови та депутатів, замах на орган державної влади, матюки, розмахування кулаками, тиск на депутатів плюс «планшет під рот» від невгамовної пані «Бізнес-Громадськість». А ще, кажуть, був камінь у руці, який мав летіти в голову голови, але перевірити це не виявляється нам можливим.

Порушення регламенту. Зневага до органу місцевого самоврядування. Зрив сесії. Порушення громадського спокою в публічному місці. Публічна образа депутатів та інших представників органу місцевого самоврядування. Плювок на закон. За деякі з цих звинувачень поліція мала б натягнути на руки кайданки, вивести з зали, посадити в поліцейську автівку і у відділку провести роз`яснювальну роботу. А щодо покарання (штраф, обмеження чи позбавлення волі, або ж щось інше) – це вже мав би вирішувати суд.

Якщо міський голова пробачить і не відреагує на такі вибрики «колишніх», які недарма себе назвали «Трускавецьким криміналітетом», то втратить повагу до себе від багатьох законослухняних громадян.

Ці дві «крупинки солі» у сесійній «каві» 26 травня додали пленарному засіданню неповторного шарму, незабутнього аромату. Хто ж сипнув цієї солі – пітерський «дисидент», вічна провокаторка, місцеві запроданці чи великі правдо…, перепрошуємо, грошолюби? То вже цілковито інше питання, яке до шоу «Захистимо бізнес!» не будемо прив’язувати.

Сесія триває. Питання забудівника «Зас.анці, б..дь» з другої спроби все ж внесли. Епопея з «кавою» триває, але та «кава» явно пересолена…

Ага, при виході з Народного дому, де у Трускавці проходить сесія, сиділи три поліціянти. Депутатам бандити не загрожують. Принаймні на робочому місці. А от від екзальтованих і психічно неврівноважених і поліція не захистить…

Володимир Ключак, Трускавецький вісник

 

Facebook Comments
About Author: Fedko Nina