Між перевізниками МКП “Транс-Екіпаж” та ПП “Галич-Авто” тривають “війни” за здійснення перевезень на маршруті №150 (Борислав-Стебник, ч/з Трускавець). Попри те, що фірми перебувають у судовій тяганині, їх представники час від часу намагаються відвоювати своє право на маршрут, не нехтуючи навіть силовими методами.

Вчора, на автобус, що працює на маршруті №150 було здійснено напад. Близько 18.00 години в районі цвинтаря (між Бориславом та Трускавцем), автобус з пасажирами підрізав бориславчанин на УАЗІ, вискочив зі своєї машини з битою та кинувся гамселити нею по лобовому склі автобуса та дверці водія. Водій та пасажири були в шоковому стані – ніхто не очікував такого, тому зафіксувати факт побиття транспортного засобу, на жаль, ніхто не встиг.

На щастя, ніхто з пасажирів не постраждав, однак водію таки дісталось, так як уламки скла полетіли в нього, нанісши поранення обличчю та рукам. На місце події викликали швидку та поліцію. Правоохоронці зафіксували факт нападу на автобус, відібрали покази у свідків. Всіх пасажирів, після одіозної пригоди, пересадили до іншого автобуса.

Автобус, на який було здійснено напад, працює на ПП “Галич-Авто”. Водій Іван Линів (співвласником траспортного засобу є Ігор Слюсар), який в цей день працював на маршруті, в шоковому стані та з тілесними ушкодженнями був доставлений до лікарні. В нього діагностували високий тиск та січені рани обличчя та рук.

За словами представника перевізника, вчора на місці події працівники поліції заявляли, що нападнику кваліфікуватимуть порушення ст.296 ч.4 КК України, що передбачає позбавлення волі, однак, як виявилось, вже сьогодні злочин трактують як легкі тілесні ушкодження (ст 125 ч. 1), що потягне за собою таке покарання, як штраф.

Водій стверджує, що працював у звичному режимі, перевозив пасажирів, як раптом, на нього вчинили напад. Нападника знає, – ним, начебто, був бориславчанин, механік Бориславського лісництва, який має транспортні засоби, що працюють на фірмі у конкурентного йому перевізника МКП “Транс-Екіпаж”. УАЗ, на якому зловмисник підрізав автобус, був робочим, номерні знаки його зафіксували та передали поліції.

Ймовірною причиною такого нападу, на думку водія та представників перевізника є бажання конкурента якнайшвидше витіснити їх з маршруту №150. Нагадаю, тяганина навколо маршруту Борислав-Стебник продовжується ще з минулого літа. ПП “Галич-Авто” здійснював перевезення на цьому маршруті, вигравши попередній конкурс та маючи заключений договір з Дрогобицькою РДА. Однак останній конкурс “розіграний” навколо цього “жирного” маршруту зіграв на руку конкуренту – конкурсна комісія віддала перевагу МКП “Транс-Екіпаж”.

Після проведеного конкурсу РДА заключила договір з “Транс-Екіпаж” на здійснення перевезень по цьому напрямку. Однак попередній перевізник з результатами конкурсу категорично не погодився. Представники “Галич-Авто” неодноразово заявляли про те, що в конкурсній комісії були люди, автобуси яких працюють на перевізника “Транс-Екіпаж”. Ці члени комісії мали конфлікт інтересів і не мали б брати участі в голосуванні.

Директор ПП “Галич-Авто” Ростислав Кобильник заявив, що конкуренту нарахували 11 балів незаконно і саме завдяки їм “Транс-Екіпаж” переміг. Ці результати конкурсу “Галич-Авто” оскаржив у господарському суді Львівської області, після чого РДА надала цій фірмі тимчасовий дозвіл на продовження перевезення.

Директор МКП “Транс-Екіпаж” Йосип Дяків у свою чергу подав апеляцію, так як бажає відстоювати свою правду і переконує, що жодних порушень в конкурсі він не вбачає. Судова тяганина ще триває. “Галич-Авто” з тимчасовим дозволом продовжує здійснювати перевезення на маршруті №150, а “Транс-Екіпаж”, незважаючи на підписаний ще восени договір, не може дочекатись, щоб взяти маршрут у свої руки.

І поки суди тривають, а РДА не поспішає оголосити конкурс заново та розставити всі крапки над І в цьому питанні, представники фірм-перевізників очевидно переходять до силових методів боротьби. І налаштовані вони доволі радикально. Поступатись настільки вигідним маршрутом ніхто з них не хоче…

Ніна ФЕДЬКО 

Facebook Comments
Tags:
About Author: Fedko Nina