14686182_1190215754357308_355758906_n

Під час засідання бюджетної комісії депутати розглянули можливості обмеження несанкціонованої торгівлі в курортному парку міста.

На засіданні бюджетної комісії Трускавецької міської ради, окрім небайдужих депутатів, був присутній також представник Трускавецького міського відділу поліції Андрій Борщ. Попередньо на засідання був запрошений керівник відділу поліції, однак він перебуває на лікарняному, а заступник знаходився у робочому відрядженні у Львові. Запрошували поліцію задля з’ясування обставин несанкціонованої торгівлі в першій санітарній зоні, біля бювету мінеральних вод.

На засіданні присутнім були продемонстровані відеоматеріали, які знімались активістами щоденно протягом двох тижнів. Три рази в день несанкціонований ринок знімали на камеру, змонтовані відеоматеріали розміщені на каналі “Трускавець онлайн” в Ютубі. На них чітко видно, скільки людей щоденно приходять на вулицю Джерельну для торгівлі продуктами харчування, грибами, ягодами, часом навіть одягом та молочною продукцією.

Щоденно, під час зйомок активістами здійснювались виклики поліції. Однак, вони або не приїжджали, або, одразу ж після виклику поліції торгівці дивним чином тікали зі своїми товарами і до моменту приїзду поліції їх вже не було. Були однак випадки, коли поліцейські приїжджали вчасно і перед камерою ходили вулицею та “розганяли” торгашів, обіцяючи робити такі виїзди регулярними і щоденними. Однак, торгівля неподалік бювету продовжується й досі.

14699913_1191056960939854_1495974862_n

Руслан Цехмейстер зачитав присутнім відповідь, що надійшла йому з поліції. В ній йшлося зокрема про те, що патрульні поліцейські “не зафіксували на вулиці Джерельній торгівлю”. Депутатів обурили такі слова, так як факт здійснення торгівлі як то кажуть “на лице” і навіть зафіксований на відеосюжетах.

Тому бюджетна комісія розглянула можливості вирішення існуючої проблеми. Лунали пропозиції відносно можливого встановлення декількох камер відеоспостереження, шлагбауму, який забороняв би в’їзд на вулицю Джерельну та блокував доступ хоча б тим торгівцям, які привозять сюди чимало товару як на справжній ринок.

“Вирішення цієї проблеми – не робота депутатів, ми не повинні цього робити, для цього є відповідні органи, які мають тим займатись. Ми можемо лише якимось чином посприяти тій роботі” – зазначив Анатолій Стародуб.

Оскільки керівництва Трускавецької поліції на комісії не було, тому з’ясувати повністю подальші дії правоохоронців над вирішенням проблеми торгівлі, не вдалося. Депутати планують конкретно визначити можливості врегулювання цього питання, адже, кожен з них розуміє наскільки вбивчою для курорту є стихійна торгівля неподалік центрального бювету.

Ніна ФЕДЬКО

Facebook Comments
About Author: Fedko Nina