SONY DSC

Сьогодні представники трускавецького осередку партії “Самопоміч” розповсюдили містом черговий номер своєї газети. Кількість їхньої друкованої агітпродукції вже нікого не дивує, адже вони просто таки завалили нею трускавчан. Однак на цей раз “самопомічники” використали “заборонений” прийом.

На останній сторінці газети красується матеріал щодо підтримки партійними осередками Трускавця ініціатив Андрія Кульчинського та свідомого голосування під назвою “Не вірте підконтрольним ЗМІ. Вірте собі”. Під цим матеріалом перечислені партії міста, які сьогодні балотуються до міської ради в якості таких, що підписали та підтримали цю ініціативу. Серед них “Самопоміч”, Громадський Рух “Народний контроль”, “Громадянська позиція” “Свобода”, “Укроп”, “Народний рух України”, “Радикальна партія”. Парадокс ситуації в тому, що деякі із вищезгаданих партосередків міста такої заяви не підписували та згоди на цю публікацію не давали.

Голова трускавецької міської у Львівській області організації Громадський Рух “Народний контроль” прокоментував цю ситуацію так: “Мені пропонували підписати цю заяву та підтримати ініціативу Андрія Кульчинського та партії “Самопоміч”, однак я відмовився це підписувати. Однак “Самопоміч” все ж зазначила нас, в якості тих, хто її підтримав, вписавши назву нашого партійного осередку у фейковому вигляді”.

SONY DSC

Справді назви партій вказані не так, як вони повинні звучати офіційно. Фейковість чи перекрученість назв могла бути застосована свідомо задля того, щоб унеможливити судові позови від партій. До прикладу “Народний контроль” назвали Трускавецькою міською організацією “Народний контроль”, хоча офіційно назва партії звучить по іншому.

Ініціатива, яку висловила партія Андрія Садового, стосується того, щоб виборці обирали свідомо, не вірили підконтрольним ЗМІ, не вірили очорненням, які лунають зі сторони політичних конкурентів та “делікатно” підводять всіх до вибору “проукраїнського політика, відповідального господаря, чесного громадянина, який дбає про його розвиток”. Автори цього матеріалу черговий раз зомбують виборців та переконують їх в тому, що таким кандидатом є лише Кульчинський. Та ще й підписують під матеріалом практично всі основні партії міста.

Очевидно мета цього матеріалу – остаточно відкласти в головах трускавчан те, що особу Андрія Кульчинського підтримують практично всі партії. Щоб всі думали, що альтернативи йому немає, адже його “підтримують” усі.

Такі методи є по крайній мірі нечесними, адже вони використали назви політичних партій без їхньої згоди задля самопіару та зомбування людей. “Народний контроль” зокрема неодноразово виступав зі схожими ініціативами та звертався до виборців з проханням робити свій вибір свідомо. Та вони ніколи не маніпулювали людьми, “виїжджаючи” на авторитеті інших політичних сил чи громадських активістів.

Ніна ФЕДЬКО

Facebook Comments
About Author: Fedko Nina